divendres, 4 de novembre del 2016

Parlem d'Intel·ligències múltiples


La intel·ligència no només es redueix a l’àmbit acadèmic sinó que és una combinació de totes les intel·ligències. 
Gardner va estudiar el desenvolupament de les habilitats en els nens i nens, i la forma en què es descomponien les diferents capacitats. Es va proposar una re-definició de la intel·ligència, on és decisiva la influència de l'ambient en el qual es desenvolupa l'individu, els seus estils cognitius, la disposició per resoldre problemes i crear productes.
 Fonamentalment, proposa 8 maneres diferents de ser intel·ligents.
  • Intel·ligència lingüística: té capacitat per comprendre l'ordre i el significat de les paraules en la lectura, l'escriptura i, també, en parlar i escoltar eficaçment. 
  • Intel·ligència musical: la persona necessita ser estimulada per desenvolupar tot el seu potencial, ja sigui per tocar un instrument o per escoltar una melodia amb sensibilitat. Té capacitat per escoltar, cantar,  tocar instruments, crear i analitzar música. 
  • Intel·ligència lògica-matemàtica: té capacitat per identificar models, calcular, formular i verificar hipòtesis, utilitzar el mètode científic i els raonaments inductiu i deductiu. 
  • Intel·ligència espacial: consisteix en formar un model mental del món en tres dimensions. Té capacitat per presentar idees visualment, crear imatges mentals, percebre detalls visuals, dibuixar i confeccionar esbossos, realitzar creacions visuals i visualitzar amb precisió.
  • Intel·ligància cinètica-corporal: consisteix en utilitzar el seu cos per resoldre problemes o realitzar activitats. Una aptitud natural d'aquest tipus d'intel·ligència es manifesta sovint des de nen. Té capacitat per realitzar activitats que requereixen força, rapidesa, flexibilitat, coordinació òcul-manual i equilibri.
  • Intel·ligència intrapersonal: ens permet formar una imatge precisa de nosaltres mateixos; ens permet poder entendre les nostres necessitats i característiques, així com les nostres qualitats i defectes.
  • Intel·ligència interpersonal: ens permet entendre als altres. Consisteix en treballar amb gent, ajudar a les persones a identificar i superar problemes. Té la capacitat de manejar les relacions humanes i l’empatia, reconèixer i respondre als sentiments i personalitats dels altres.
  • Intel·ligència naturalista: és utilitzada per observar i estudiar la naturalesa. Té la capacitat d’observar els models de la naturalesa, identificar i classificar objectes, establir patrons i comprendre els sistemes naturals.



I fins aquí!

Benvinguts al màgic món de la PDI

La Pissarra Digital Interactiva (PDI) és una eina telemàtica que ha près gran importància en els últims anys dins l'àmbit educatiu. Sembla que els centres educatius s'han posat les piles en quant a les TIC ens referim.

I què són les TIC?
Les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) són el conjunt de tecnologies que permeten l'accés, producció, tractament i comunicació de la informació presentada mitjançant diferents codis, com poden ser text, arxius de so, imatges...

Tornant a la PDI, en diem que és una pantalla sensible que es connecta a un ordinador i a un videoprojector. S'usa per diversos usos educatius: mostrar continguts, interactuar amb exercicis on els nens poden fer-nse ús de manera individual o col·lectiva, desenvolupar, per tant, activitats en grup...


Avantatges? I tant que sí!
  • Permet treballar amb programes i documents de l'ordinador des de la pròpia pantalla.
  • Reutilitza les pissarres tradicionals.
  • Treballar amb textos, imatges, sons, víceos, i animacions entre altres.
  • Interactuar amb software i amb persones.
  • Visitar pàgines web des de la pròpia Pissarra.

Aquí us deixo un enllaç de com podem usar la PDI



Ens veiem aviat!!